Притча

Эту притчу нам прислала нам участница нашей рассылки «Финский язык» Елена, за что ей большое спасибо!

Naulat ja reiät.
              Yhdessä kaupungissa asui pieni poika. Poika oli ilkeä, hän tuli helposti vihaiseksi. Sen vuoksi pojalla ei ollut paljon ystäviä.Poika kysyi isältä mitä tarvitsee tehdä miten muuttua. Isä oli viisas ihminen. Hän vastasi että hänellä on yksi idea. Hän antoi pojalle vasara ja nauloja ja sanoi: ” Kun sinä tulet vihaiseksi laita naula aitaan ja yritä kontrolloida itseäsi”. Pian aita tuli täyteen neuloja. Isän neuvo auttoi poikaa, hän tuli paremmaksi.

Sitten poika kysyi isältä miten tulla kiltiksi.  Isä vastasi että tarvitse tehdä paljon hyviä tekoja. Hyvän teon jälkeen pojan täyttyy ottaa pois naula aidasta.  Poika teki sen ja pian aita oli ilman nauloja. Ja poika tuli kiltimmäksi.

Sitten isä sanoi pojalle:” Katso aitaa, se on ilman nauloja, mutta siellä on paljon reikiä. Aina kun sinä tehdä pahaa ihmiselle sinä haavoitat hänen sydäntään. Sinä voit sanoa anteeksi sitten mutta se ei auttaa aina. Muista sen”.

Naula – гвоздьReikä – дыра

Vasara – молоток

Aita – забор

Haavoittaa – ранить

 

3 комментария к “Притча”

Оставьте комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.