Иванов День или Juhannus

Небольшая выдержка о национальном финском празднике Juhannus.

juhannus2.jpg

Kesäkuussa on keskikesän juhla juhannus, joka on kesän ja valon juhla. Juhannus on useimmille suomalaisille joulun jälkeen vuoden toiseksi tärkein juhla. Juhannuksena Suomen lippua pidetään koko yö lipputahgossa. Juhannuksena kaupungit tyhjenevät, koska suomalaiset haluavat kesämökille järven tai meren rantaan. Juhannuksena valvotaan pitkään yöllä, ollaan ulkona ja nautitaan kesästä ja valosta. Lisäksi kuunnellaan musiikkia, tanssitaan, saunotaan, paistetaan makkaraa ja sytytetään iso tuli eli kokko veden ääree. Moni suomalainen menee naimisiin juhannuksena, koska se on romanttista.

Оставьте комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.